8.6.12

årstids-edits

http://brobomb.com/2012/06/goon-squad-laps-n-pabst/

Den här länken till BroBomb (grym blog förövrigt) fick mig att börja tänka på de olika säsongerna i skidåkning.

Precis som de säger så blir det edits man ser på våren/sommaren mycket smoothare och lekfullare än de man ser i, typ, december.

på sommaren blir man bortskämd av innovativ och kreativ åkning på Mt Hood, whistler och folgefonna. De hittar ny axlar att rotera runt, nördiga och tekniska switch-ups och flatland trick. När ser man annars flatland trick?

I december verkar alla edits komma från parkerna i breckenridge. tävlings kungarna ska hinna lära sig att snurra ett halvt varv till för att försöka t sig till finalen. Tricken är stora, kliniska och konstruerade för att funka på slope-style tävlingar.

Det blir en verklig kontrast när man tittar på snowboard-edits från samma tidpunkt på året (ok, lite innan, typ november). bloggar blir översvämmade av små edits från "the bone zone" eller -yard, jag kommer inte ihåg. det är en liten glänta i colorado eller utah där ett gäng snowboard åkare har byggt en minipark av gammalt byggmaterial. De gör småtrix, grillar och dricker öl/röker på.

Är skillanden på edits beroende av årstid ett resultat av olika sorters åkning eller beror det på att vi vill se olika sorters åkning?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar